Future lab

Ds. W.E. den Hertogschool, samen ontdekken wie je bent

Ds. W.E. Den Hertogschool
“Future Lab voor toekomstgericht onderwijs ”

Future Lab

Om onze leerlingen goed voor te bereiden op banen van de toekomst bieden we toekomstgericht onderwijs en digitale geletterdheid aan. De rol van informatie- en communicatietechnologie (ICT) wordt steeds groter en de innovatieve kracht ligt in het ontwikkelen van competenties die later nodig zijn. 

Bij toekomstgericht onderwijs is het van belang dat we leerlingen uitdagen tot actief en onderzoekend leren. We leren onze leerlingen vaardigheden die ze straks nodig hebben en gebruiken ICT om ze op een veilige manier te leren omgaan met digitale geletterdheid. Daarvoor werken we met robotica zoals BeeBot, Ozobot, Greenscreen en Microbit. 

Daarnaast is er op dit moment een eigen Future Lab-kar in ontwikkeling. Door een kar met de nieuwste materialen en technieken zoals robotica letterlijk de klas in te rijden, maken leerkrachten en leerlingen op onze school straks gebruik van de nieuwste technieken. Het leren omgaan met deze technologieën staat hierbij centraal. Zo geven we op onze school invulling aan toekomstgericht onderwijs en creëert het Future Lab meerwaarde voor de toekomst van onze leerlingen.